Temakurs par: Tango i paret

Vill ni utveckla er tango i paret?

Temakurs 2 par har fokus på tangon i paret. Vi kommer att utifrån olika stegkombinationer träna på teknik, kontakt, balans och flöde i dansen tillsammans. 

Start v. 11 tisdag den 15/3  (10 tillfällen)

Plats och tid: Tisdagar, kl. 20.00-21.30, Dingtuna bygdegård

 

 Instruktörer: Ann och Anders Dahlin (Anna-Maria och Sven-Göran Febo, Per Alvenäs, Pia Degreus)

 

Om Ann och Anders Dahlin: 

Ann började dansa tango hösten 2009. Samma år lades den Rioplatensiska tangon till på Unescos lista över kulturarv. Läraren pratade om att man behövde x antal kilometer under fötterna. 

"Det har blivit många meter, steg, under de här åren. Det som tilltalar mig med tango är dess kombination av kroppsligt, tekniskt arbete och möjligheten till konstnärligt och känslomässigt uttryck, och det är också det som jag vill försöka förmedla när jag får förmånen att dela med mig av min erfarenhet. Det och glädjen."

Anders hittade 2008 den argentinska tangon. Den har sedan dess förgyllt hans tillvaro. 

"Tangon har gett mig en fin resa i utvecklingen av mitt dansande och många möten med tangodansare på många ställen. Jag uppskattar att dansa tango med olika människor och den utmaning det ger. Det spännande med tangon tycker jag är att lärandet ser ut att vara gränslöst. Vi ses."

 

Innehåll: Temakurs 2 par har fokus på tangon i paret. Vi kommer att utifrån olika stegkombinationer träna på teknik, kontakt, balans och flöde i dansen tillsammans. 

Vid kursen tillämpas fasta par av danspartners och inga byten sker under kursens gång då vi vill minska risken för smittspridning av Corona. Du kan anmäla dig som enskild förare eller följare men kommer då att paras ihop med en fast danspartner för hela kursen. 

Avgift: 1000:- (10 tillfällen)

För att gå kurs inom föreningen Buenos Aros behöver du vara medlem, årsavgiften är 200:- för medlemskap. Kursavgiften och medlemsavgiften ska vara betald innan andra kurstillfället. Använd vårt plusgiro: 1 00 65 20-9 eller Swish 1234109187, skriv in namn och adress.  

Gör din anmälan här

Varmt välkomna!